četvrtak, 29. rujna 2016.

BOG I HRVATI KOJI SU PALI NA GLAVU


Dok čekamo rezultate svih mogućih pretraga znanih čovjeku, ne mogu biti besposlena, pa polako prevodim cijeli ovaj moj cirkus na engleski.


Obzirom da većina svijeta vjerojatno misli da je Hrvatska glavni grad Poljske, red bi bio da ih spasimo od zablude. Sasvim je nevažno što misle da je Pariz glavni grad Rima. To mogu misliti, jer nije važno, ali Hrvatska je nešto sasvim drugo. 
Postoje nekakve izjave, parole, obećanja...nazovite to kako god hoćete, tipa 

"In God we trust"

Eto! Oni vjeruju i uzdaju se, ali je li itko od vas ikad čuo: "Bog i Francuzi!" ili "Bog i Amerikanci!" ili "Bog i Rusi!"... Ne, ne i ne!

Postoji samo "Bog i HRVATI!"

Ako se pitate, vi od malo vjere, kako je do toga došlo, nemojte se brinuti. Sad ću vam ja sve pojasniti, a kako sam najpametnije biće pod kapom nebeskom, možete biti uvjereni da sam u pravu (ili ne morate!).
Dakle, prvo kad otvorite Bibliju lijepo vam piše:
"U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2. A zemlja bješe bez obličja i pusta,
 i bješe tama nad bezdanom:
 i duh Božji dizaše se  nad vodom....."
Sad tu ide sva sila peripetija. Između ostalog i ono drvo što je bila fatalna greška od strane Nepogrešivog. Nakon prvog fijaska, dogodilo se ono sa Kainom i Abelom (svaka sličnost sa našim Kainom je slučajna). Onda je svoj odabrani narod tjerao od nemila o nedraga, U Egipat, pa iz Egipta, u pustinju, pa iz pustinje.pa malo po svijetu bez zemlje i domovine, pa kad ni to nije bilo dosta onda im je poslao Hitlera.  Moramo se zapitati; Odabrani narod! Dobro. Ali za što je to odabran?" Rekla bih da je povijest dokazala da je bolje ne biti odabran, jer nikad ne možeš biti siguran što te čeka kad te odaberu. Stoljeće po stoljeće stvari su se dodatno komplicirale i Bog nikako da izađe na zalenu granu sa djecom svojom. Na kraju mu je bilo svega dosta i odlučio je zamoliti Hrvate da mu pripomognu u raspetljavanju situacije. Hrvati su,pametno, zatražili da ih vrati u raj na zemlji i tako je Bog stvorio Hrvatsku i nema što - jest raj na zemlji. Na kraju Svetog pisma Ivan (koji mora da je imao hrvatske korijene) kaže:
"Što bješe iz početka, što čusmo, što
vidjesmo očima svojima, što
razmotrismo i ruke naše opipaše,
 o riječi života;...."

Dakle, u početku bješe Riječ. Naravno Riječ bješe na hrvatskom jeziku što je i bio prvi jezik ljudi sve do kule Babilonske, kad smo se malo zaletjeli. Riječ je, naravno morala biti prva, jer mi jako volimo raspravljati o svemu (mislim, je li ítko pratio sjednicu sabora?)
Naravno, kako smo mi dobili raj na zemlji svi naši susjedi su bili ljubomorni i gnjavili su nas od stoljeća sedmog na ovamo. Probali smo ih rastjerati svim mogućim sredstvima poznatim čovjeku (gdje Bog nije našao za shodno da nam šapne nekakav savjet), ali borba je trajala i trajala sve do nedavno. E sad, konačno slobodni i svoj na svome, otkrili smo da se svijet jako promijenio od stoljeća sedmog i da smo se nekako našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. Tada smo odlučili da ćemo ući u Europu. Kako smo otišli iz Europe i gdje smo bili sva ta stoljeća nemam pojma. Možda u Africi ili Latinskoj Americi? Tko će ga znati. Uglavnom, došli mi u Europu i oni nas odmah ogradiše
žicom. Onda su nam objasnili kako sve što radimo ne valja i kako je najpametnije da uzmemo njihove kredite (kamate su nešto sitno oko 150% mjesečno) i da, pošto nemamo pojma o ničemu da lijepo pustimo njih da nam vode industriju i poljoprivredu i gospodarstvo općenito, a oni će nam iz dobrote srca svoga europskoga velikodušno dati jednu kunu po tvornici. Kako je Bog i dalje na našoj strani, izgleda da će se ta njihova Europa uskoro raspasti.
Međutim kako Njemu obično treba dosta vremena jer nema sat, situacija je trenutno ovakva;
Hrvatska je pred bankrotom (ili je već bankrotirala, ali je to još tajna)! Hrvatska je pod ovrhom!!! Ovo "Europsko sijelo" nas ima namjeru DELOŽIRATI!!!! 
DELOŽIRATI velim!!! Ma nemoj! Oni bi mene deložirali iz moje Pule?! BIP mu sve! Da mu BIP!!! Ma idite svi vi lijepo, "Gospodo od vlasti" koju ni ne vidimo koliko se zavukla u BIP "Europskog sijela"u trei BIIIPPPP materine! A ti, NARODE HRVATSKI, Ma koje vjere bili i od kud vam je djed i kojeg ste roda, BIP vam pas mater, da vam BIP! 
Ovo je NAŠA ZEMLJA! BIIPP vs ja u mozak glupi! 
Ja sad eto prevodim sve redom što napisah na engleski i reći ću svijetu ponešto o MOJOJ zemlji. Dajte više da napišem nešto pozitivno, a da ne moram potezati do kralja Tomislava, Petra Krešimira
IV i Zvonimira. Ili bar do obrane Sigeta, što u opće nije bilo u redu od Turaka, jar mi nismo sudjelovali u križarskim ratovima, dapače ubili smo svog vlastitog kralja koji je to predložio. Eto koliko smo bili miroljubivi. I onda Turci udare baš na nas! Ali dočekao ih je Nikola Šubić Zrinski koji je u mojim očima u rangu najvećih junaka od Hektora i Ahileja i ostalih iz te klase kojih baš i nema puno, jer je Nikola bio bolji od svih i polomio je Turcima zube.
Međutim, danas nema ničega sem rugla i sramote od države i naroda. Sunce vam BIIIP! Da vam BIIIPPP!!! 
Prvi put u povijesti smo svoj na svome i odlučili smo ući u tu istu povijest kao najgluplji narod na svijetu od uvijek do zauvijek.U Hrvatskoj ima pola milijuna što teško bolesnih, što invalida. Imamo sve što je potrebno da budemo na vrhu svijeta, a vi, narode moj? Za "Gospodom od vlasti" ravno u BIP "europskog sijela"! Uključite taj BIIPP mozak i pokrenite se! Pa nećete me valjda natjerati da ogovaram moj narod i moje sugrađane i moju braću i sestre pred cijelim svijetom!
Nemojte me nervirati Nemojte me tjerati da vam triput kažem!
Pamet u glavu narode moj.